När kriminalinspektör Emma Sköld vaknar upp på sjukhuset har hon ingen aning om vad som har hänt. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter med sambon Kristoffer och åkte till stallet. Emma får reda på att hon har legat i koma i fem månader efter en ridolycka.

Under Emmas frånvaro har Kristoffers före detta flickvän klivit in i rollen som ny mamma, en uppgift hon absolut inte vill lämna ifrån sig. För att hålla ett vakande öga på Emma har Hillevi tagit jobb på sjukhuset. Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.

Emma har en känsla av att något inte stämmer, och hon försöker febrilt tvinga fram minnen av olyckan. Hon blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts och ber sin kollega Nyllet om hjälp att ta reda på sanningen. Varför skulle någon vilja göra henne illa? Och vem är den främmande kvinnan som dyker upp i hennes drömmar hela tiden?

 

loading...

Sålda rättigheter:

Sweden, Massolit
Audio, HörOpp
Denmark, People's Press
Czech Republic, Vydavatelstvi Vikend
Germany, Aufbau verlag
Norway, Cappelen Damm
Finland, WSOY

Provlyssna på ljudboken
Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Det blir riktigt otäckt när Hillevi söker sig till det sjukhuset som Emma Sköld befinner sig på … En rappt och rakt berättad historia som man måste läsa vidare i.

Magnus Utvik, SVT