Camilla Läckberg och jag på min releasefest för Andra andningen.

Min mentor Camilla Läckberg

Sedan hösten 2012 är Camilla Läckberg min mentor. Hon fungerar som stöd och rådgivare kring allt som rör livet som författare. Själva skrivandet; handling i böcker, språk och karaktärer, pratar vi sällan om. Där får jag all hjälp jag behöver från mitt förlag. Mentorskapet handlar mer om helheten – hur man ska förvalta sitt författarskap på bästa sätt. Jag kan inte tänka mig någon som vet mer om detta än Camilla.
Sedan vi lärde känna varandra har det visat sig att Camilla är en varm, omtänksam människa med underbar humor. Hon delar med sig frikostigt av sina kunskaper, en stor förebild med andra ord.

Även om jag lever min dröm på många sätt, kan självförtroendet brista ibland. Det är ensamt att vara författare, ofta står man där alldeles själv och känner att ensam inte är ett dugg stark. Ska jag få ihop ännu en bok? Blir det här tillräckligt bra? Går försäljningen i rätt riktning? Vad är nästa steg i karriären? Så fort tvivlet slår till är det skönt att veta att det faktiskt finns någon som förstår exakt hur det känns. Som själv har varit där en gång i tiden.